onsdag 4 januari 2012

Apelsin- och fänkålssallad

Mitt bidrag till julbordet, förrutom kakor, brukar vara en sallad med apelsin och fänkål. Lite brytning mot allt det feta, såsiga och bra till köttet och fisken och snabb och lätt att göra.

Recept ca 6-8 port:
Bulgur, cous-cous eller quinoa för 4 portioner, kokt
Ruccola sallad
1/2 färsk fänkål
2 apelsiner
1-2 nävar russin

Koka bulgur eller vad du nu tar enl anvisningarna på paketet (tog bulgur denna gång, har gjort både på quinoa i olika färger och cous-cous tidigare. Tycker nog quinoa är bäst, men man får ta vad som finns hemma). Man kan låta russinen koka med de sista minutrarna, så de blir mjuka.
Strimla fänkål smått.
Skala apelsinerna, dela i klyftor och skär i bitar.
Skölj salladen.
Blanda ihop ingredienserna. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar