onsdag 27 april 2011

Påskbakelse

Klassisk påskbakelse med dröm-rulltårta som har citronkräm som fyllning. Det blev otroligt lyckat!

Botten

3 st ägg
1,5 dl rörsocker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning

100 g smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1/5 dl lemoncurd
en skvätt pressad citronsaft ca 1-2 msk

Dekoration
vispad grädde
inlagda aprikoser

Tillagning

1. Botten: Vispa ägg och socker riktigt pösigt.Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och vänd ner det i äggvispet.  

2. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 5 min, passa så det inte bränns. Ta ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp den nygräddade kakan. Låt svalna något och dra bort pappret som botten gräddats på. Låt den kallna.

3. Fyllning: Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker. Bred fyllningen på den kalla botten och rulla ihop tårtan på längden med hjälp av pappret som den ligger på. Lägg tårtan i kylen tills den ska serveras.

4. Ska tårtan frysas kan den ligga kvar i bakplåtspappret och därefter i en plastpåse. Ta upp den en timme före serveringen och skär den halvfrusen.
5. Skär i skivor. Dekorera med vispad grädde, klicka eller spritsa, och lägg på en aprikoshalva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar