| 100 g | smör eller margarin |
|---|---|
| 1 dl | ljust muscavadosocker |
| 1 msk | ljus sirap |
| 1 tsk | vaniljsocker |
| 1 tsk | bakpulver |
| 2,5 dl | vetemjöl |
| 2 msk kakao |
|---|
1 Rör ihop rumsvarmt smör, socker och sirap. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver blandat med mjöl lite i taget.
2 Arbeta ihop till en deg. Dela i två delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakpapper.
3 Tryck till med fingrarna eller en gaffel och grädda i 175 grader, 15–17 minuter. Skär i bitar medan de är varma. Det blir 20-25 st.
2 Arbeta ihop till en deg. Dela i två delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakpapper.
3 Tryck till med fingrarna eller en gaffel och grädda i 175 grader, 15–17 minuter. Skär i bitar medan de är varma. Det blir 20-25 st.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar