torsdag 14 april 2011

Ärt- och potatissoppa

Ett recept som ursprungligen kommer från en liten bok som heter soppor av Elin Holst.

2 msk flytande smörolja, annat matfett eller olja
1-2 gula lökar, skalad och hackad
3-5 skalade potatisar beroende på storlek (använde 5 små potatisar), grovt hackad
1 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
250 g frysta ärtor
150-200 g fryst spenat
1 burk kokosmjölk, 400 g
salt och peppar

Värm matfettet i en stor gryta, stek lök tills det blivit mjukt, men inte bränt.
Tillsätt potatis och buljong. Småkoka under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk.
Tillsätt ärtor, spenat och kokosmjölk. Koka upp, och låt det sjuda ca 5 min.
Mixa soppan med stavmixer eller liknande tills den är slät. Se upp för stänk!
Spä med lite vatten om den är för tjock. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar