torsdag 16 februari 2012

Kardemummamuffins

Fortsätter med ett LCHF-recept. Denna gång underbara muffins som man även kan göra till substitut för semlor. Receptet kommer från boken Bakglädje med LCHF av Annika Rogneby där det är en kardemummakaka som jag gjorde muffins av istället. Verkligen lyckade för att vara bakade utan vetemjöl och socker!

Kardemummamuffins

3 ägg
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
0,75 dl bake pro
1,75 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
100 g smält smör
1 dl hett vatten

Vispa ägg, sukrin och stevia pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Blanda smör och det varma vattnet och häll i detta i smeten.
Häll i 12 muffinsformar (ställer formarna i muffinsplåt).
Grädda i 175 grader i ca 25-30 min, tills de har fin färg.
Ev garnera med grädde och kanske lite mandelmassa för att få de semmel-lika!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar