onsdag 15 februari 2012

Bröd á la LCHF

Testar LCHF-kost emellanåt, är just nu inne i en sådan fas. Väldigt tråkigt att inte baka kakor, bröd mm. Hittade då ett recept på bröd-bullar (det andra kallar frallor, brukar jag kalla bullar, men det kan ju förväxlas så därför får jag väl kalla det bröd-bullar eller småbröd) när jag surfade runt bland olika bloggar och hamnade här. Konsistensen är något mellan vanligt bröd och scones, alltså smakar som riktigt bröd och är otroligt goda! De olika mjölsorterna kan man hittar i vanliga stormarknader eller i specialaffärer på nätet.

Brödbullar

1 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl bakepro
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
2 dl creme fraiche
0,5 dl vatten
2 msk smält kokosfett

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vatten och kokosfett i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl, den ska vara lös. Låt smeten svälla ca 10-15 minuter och då blir den tjockare. Klicka ut 8 klickar på en plåt och forma eventuellt till med lite fuktiga händer. Grädda i 15-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt bullarna svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar