onsdag 10 augusti 2011

Bananmuffins

När min bror med familj åkte lämnade de 2 gamla bruna bananer som skulle kastas. Det kan man ju inte göra, utan de blev till bananmuffins istället! Hittade receptet på sidan Koka ihop. Använde muscavadosocker, använder man det är det bra att sikta i det för att undvika klumpar. Annars går det bra med vanligt socker. Skulle kunna tiänka mig att det passar bra med en nutella- eller färskostfrosting till.

100 g smör
2 dl muscavadosocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 dl naturell yoghurt eller filmjölk.

Vispa eller rör smöret med socker tills det är mjukt och kladdigt. Rör i äggen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker och rör i. Ta sist i yoghurt eller filmjölk.
Klicka i smeten i muffinsformar, fyll formarna till 2/3.
Grädda i 225 grader i 10-12 min mitt i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar