tisdag 26 juni 2012

Fröknäcke

Har sett fröknäcken i olika bloggar mm och tänkt göra det länge, men det har aldrig blivit av, förrän för ett tag sedan. Förstår inte att det tog så lång tid innan jag gjorde det, för det var otroligt enkelt att göra och blev vansinnigt gott. Har en LCHF-variant, kommer från bloggen Birgitta Höglunds mat och en annan om man vill använda majsena istället för LCHF-mjöl, men den kommer vid annat tillfälle.

Fröknäcke LCHF
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak, eller smör
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten, lägg i kokosfettet och koka upp på nytt.
Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt. Låt stå en stund.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper 30×40 cm, sprid ut med t ex slickepott. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och skär fyrkanter med kniv eller pizzaslicer.
Sänk temperaturen till 50º och ställ in plåten igen och låt bitarna torka någon timme
Njut av ett nyttigt och gott knäckebröd, med minimalt med kolhydrater.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar