torsdag 8 september 2011

whoopie pies

Skulle träffa en kompis och fika vid hennes kolonistuga. Passade då på att göra ljusa whoopisar med nutella-fyllning som jag velat göra länge och nu var det ett ypperligt tillfälle. Receptet kommer från bloggen Sockerrus, där jag hittat många recept.

Ljusa whoopie pies

100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl mjölk
ev rivet citronskal eller citronessens.

Nutellafrosting:
1 ask, 200 g cream cheese, typ philadelphia
4 matskedar nutella
1-2 dl florsocker, funkar bra med mindre mängd i dessa kakorna, för stabilare frosting, använd 2 dl.

Vispa smör och socker mjukt och fluffigt.
Rör i ägget.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner.
Häll sist i mjölken och rör om försiktigt till en slät smet. Tänk på att inte vispa/röra runt för mycket efter att de torra ingredienserna tas i, smeten kan då bli för rinnig.
Klicka ut med tesked på bakplåtsklädd plåt. Kan även spritsas ut till ca 5-kronas storlek.
Grädda i 175 grader i 8-10 min, mitten eller strax under i ugnen.
Låt svalna. Gör fyllning: blanda ingredienserna och lägg på en klick på en kaka och lägg på en ovanpå.
Låt stå i kylen för att fyllningen ska bli något stabilare. Förvara sedan kakorna i kylen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar