onsdag 27 april 2011

Godaste Sparris-soppan

En god och krämig soppa, receptet kommer från Allers nr 12 -11. En helt annan soppa än vad de flesta förknippar med sparrissoppa, otroligt mycket godare än pulversoppan!

Ingredienser 4 port:
2 knippor grön sparris
10 cm purjolök
ev 2 vitlöksklyftor
10 dl höns- el grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche eller matlagningsgrädde
1-2 msk rapsolja
salt och peppar
ev kallrökt lax som tillbehör

Skär av den nedersta biten av sparrisen, 1-2cm. Skär resten i mindre bitar, men spara ev knopparna.
Skär purjolöken i tunna skivor. Fräs sparris och purjolök en kort stund i oljan i en gryta. Häll på buljong och ev grädde. Koka ca 10 min. Använder du creme fraiche, ta i det efter kokningen. Mixa slät med stavmixer.
Salta och peppra.
Förväll sparrisknopparna i lättsaltat vatten ca 2 min och dekorera soppan tillsammans med lax i tunna strimlor om du vill ha det till.

2 kommentarer:

  1. Jättegod soppa! Jag ska lägga in en länk från min blogg www.ostochannatgott.wordpress.com. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du tycker om den! Många tror inte att de tycker om sparris-soppa, men då har de inte smakat den här, så sprid på bara!

    SvaraRadera