Dessa har jag gjort flera gånger senaste månaden, senast till en kompis. De blir lite annorlunda med lemoncurd i. När jag tar hallonsylt, har jag en squeeze-flaska, mycket lättare att få i sylten. Har använt mig av små formar, lite större än knäckformar. Då blir det ca 50 st.
200 gram | smör el margarin, rumsvarmt |
1 dl | strösocker |
1 msk | vaniljsocker |
4-4,5 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
Fyllning
Hallonsylt eller lemon curd
Alternativ deg från SvD.
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 1/4 dl strösocker
- 1/4 dl vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 225 g smör, kylskåpskallt och tärnat
|
- Rör matfett, socker och vaniljsocker ljust och smidigt. Blanda samman mjölet med bakpulvret och arbeta in det i smeten.
- Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma runda bollar. Lägg dem i muffinsformar av papper. Gör en fördjupning i mitten.
- Lägg lite hallonsylt i varje fördjupning. Ställ formarna på en bakplåt och grädda mitt i ugnen på 175grader i 12-14 minuter eller tills de har fått lite färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar