fredag 22 april 2011

chokladfudge

Underbart fudge-recept, hämtat från bloggen littledessert.se 
  • 2dl socker
  • ½ burk fluff
  • 20g smör
  • ½ burk kondenserad mjölk
  • 150g hackad choklad
  • 1msk vaniljsocker
Blanda socker, fluff, smör och kondenserad mjölk i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme. Glöm inte att röra hela tiden.
Vrid sedan på värmen och låt smeten koka i ca 5 minuter. Det är jätte svårt att få det att koka så att det inte bränns fast i botten på grund av socker mängden så var jätte noga med att röra precis hela tiden i botten.
Tag sedan av smeten från värmen och häll i den hackade chokladen och vaniljsockret. Blanda tills all choklad smält och vaniljsockret blandats väl. Häll smeten i en smörad form eller på ett bakplåtspapper och låt stelna. Skär sedan i lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar