Har bakat en del senaste dagarna och har så mycket jag verkligen längtar efter att göra, dessa chokladmuffins var en sådan sak. Receptet kommer från Leila Lindholm. Jag gjorde några små justeringar, eftersom jag inte vill har så söta bakverk. Jag serverade dem med vispad grädde blandat med turkisk yoghurt också för att bryta av och få lite friskare smak.
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller motsvarande mängd flytande0,5 dl matolja
0,5 dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70 %
Vispgrädde, ev blandat med tjock yoghurt och färska bär till
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt, sikta och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Man kan också smälta chokladen tillsammans med smöret i steg 3.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar