lördag 13 augusti 2011

Blåbärspaj

En kompis bjöd på en helt underbar paj med jordgubbar. Givetvis tiggde jag till mig receptet och tänkte att det skulle passa utmärkt med blåbären som fanns i kylen. Det gjorde verkligen succé!


Blåbärspaj

Pajskal
100 g smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Fyllning
4 dl tjock yoghurt, t ex turkisk eller gräddfil
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver, men det funkar med 2 tsk vaniljsocker också
250 g bär t ex blåbär

Pajskal: Vispa smör och socker med elvisp några sek för att smöret ska bli mjukt. Rör i vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut degen i en  normalstor pajform eller portionsformar.

Fyllning: blanda ihop yoghurt (eller gräddfil om du använder det med socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker). Rör försiktigt i bären och fyll i pajskalet.
Grädda långt ner i ugnen i 30 - 40 min i 175 grader, tills pajskalet fått lite färg.
Låt svalna, ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar