En kompis bjöd på en helt underbar paj med jordgubbar. Givetvis tiggde jag till mig receptet och tänkte att det skulle passa utmärkt med blåbären som fanns i kylen. Det gjorde verkligen succé!
Blåbärspaj
Pajskal
100 g smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning
4 dl tjock yoghurt, t ex turkisk eller gräddfil
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver, men det funkar med 2 tsk vaniljsocker också
250 g bär t ex blåbär
Pajskal: Vispa smör och socker med elvisp några sek för att smöret ska bli mjukt. Rör i vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut degen i en normalstor pajform eller portionsformar.
Fyllning: blanda ihop yoghurt (eller gräddfil om du använder det med socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker). Rör försiktigt i bären och fyll i pajskalet.
Grädda långt ner i ugnen i 30 - 40 min i 175 grader, tills pajskalet fått lite färg.
Låt svalna, ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar