Mitt första försök att göra dessa underbara kakor, de blev lyckade, ja förutom utseendet då, eftersom jag inte har en tillräckligt stor slät tyll för att spritsa ut det, men smaken blev det inget fel på! Receptet kommer från bloggen sockerrus. Gjorde kakorna lite väl stora så det blev ca 18 st fyllda.
ca 40 st, 20 dubbla.
100 gr smör
1 1/4 dl socker eller muscavadosocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1,5 dl mjölk
Vispa smör och socker till en kräm. Knäck i ägget och vispa lite till. Rör ner de torra ingredienserna och ta sist i mjölken. Vispar man förmycket kan smeten bli för rinnig.
Klicka eller spritsa ut på plåt med bakplåtspapper, ngt större än en femkrona ca 1 msk smet.
Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 min i 175 grader.
När kakorna kallnat, lägg på någon frosting på hälften av kakorna och lägg ihop dem så de blir dubbla. Förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar