fredag 29 juli 2011

majsmuffins

Dessa majsmuffins, eller cornbread muffins som de heter på bloggen Söta saker där de kommer ifrån. De passar utmärkt till brunch eller lite kraftigare eftermiddagsfika ( typ after noon tea). Kan ätas som de är, med en klick smör och lönnsirap eller med mjukrörd färskost typ philadelphia som topping. 

Majsmuffins:
8-12 st

1 dl majsmjöl
1½ dl polenta
1½ dl vetemjöl
1½ dl socker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
100 g smör
1 ägg
1½ dl mjölk

Vispa smör och socker med elvisp (rör för hand eller kör i matberedare) tills det är mjukt. Ta i ägget och vispa lite till. Rör i de torra ingredienserna och till sist mjölken till en jämn smet. Häll upp i muffinsformar, som helst står i muffinsplåt för att muffinsen inte ska flyta ut och grädda 20 minuter i 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar