Den består av tårtbotten, 3 lika delar, blåbärsgrädde och vaniljmousse emellan, spacklad med grädde och dekorerad med sugarpaste, blåbär och blåfärgad grädde (med pastafärg).
Tårtbotten lika delar finns beskriven på många bloggar, bl a "bli min jäst"
Där har jag också hittat den underbara vaniljmoussen, utan gelatin.
Blåbärsgrädden är mycket enkel att göra. Den består av 3 dl vispad grädden, några matskedar fast blåbärssylt (egengjord), 2 tsk vaniljsocker och mixade, frysta blåbär, ca 1 dl.
Vaniljmousse:
2 dl Kesella vanilj
2 dl färdig marsankräm (vaniljsås, men lite tjockare gjord)
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
2 dl vispad grädde
2 dl färdig marsankräm (vaniljsås, men lite tjockare gjord)
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
2 dl vispad grädde
Gör så här:
Gör vaniljsåsen som det står på förpackningen, ha i lite mer pulver så att det blir som en tjock kräm.
Rör ihop Kesella vanilj, vaniljkrämen, socker och vaniljsocker.
Vispa grädden hårt och vänd ner den i vaniljsmeten. Låt stå i kyl över natten.
Räcker till ett lager i normalstor tårta.
Gör vaniljsåsen som det står på förpackningen, ha i lite mer pulver så att det blir som en tjock kräm.
Rör ihop Kesella vanilj, vaniljkrämen, socker och vaniljsocker.
Vispa grädden hårt och vänd ner den i vaniljsmeten. Låt stå i kyl över natten.
Räcker till ett lager i normalstor tårta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar