Såg ett recept på vit chokladfudge på bloggen Cupcakesfluffan och den skulle inte smula. Var därför sugen på att prova det, men hann inte innan jul, utan det blev i nyår i stället, när jag hade ett par timmar innan jag skulle till jobbet. De blev verkligen smarriga, mjuka och goda. Bjöd på dem när mina vänner kom och skulle hjälpa till att äta upp julkakorna och dom gillade fudgen verkligen. Kan nog tänka mig att göra den andra gånger om året, inte bara till jul, för vad säger att fudge bara är till för att göras och ätas vid jul?
Chokladfudge
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g vit choklad eller annan valfri choklad, finhackad (tog 50 g vit och 50 g mjölkchoklad)
Gör så här:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka tills temperaturen är 120˚. Låt en stektermometer ligga i kastrullen. Rör om då och då.
Rör i smör och honung, låt koka ytterligare 2 minuter.
Ta kastrullen från värmen, häll i chokladen och rör tills fudgen blir slät.
Häll smeten i en smörpappersklädd/ bakplåtspappersklädd form som är ca 15x25 cm.
Skär i bitar när den svalnat. Förvaras i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar