Blåbärssylt, ca 2 burkar
2 l (cirka 1kg) svenska blåbär3 dl strösocker 3 dl syltsocker 1 st färsk vaniljstång el 1 tsk vaniljpulver
2 krm Natriumbensoat
(för LCHF-sylt tog jag 1/2 liter bär, 1 dl Sukrin, ca 1 krm vaniljpulver, 1/4 flaska fruktpektin och 1/2 krm Natriumbensoat)
Gör så här:
1. Varva blåbär, strösocker och syltsocker i en stor kastrull.
2. Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen eller ta i vaniljpulvret. Hetta långsamt upp under omrörning.
Värmer burkarna under tiden i ugnen, ca 100 grader.
3. Låt sylten koka i 13 - 15 minuter. Ju längre man kokar, desto fastare sylt. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.
4. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara konserverna i kylen.
2. Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen eller ta i vaniljpulvret. Hetta långsamt upp under omrörning.
Värmer burkarna under tiden i ugnen, ca 100 grader.
3. Låt sylten koka i 13 - 15 minuter. Ju längre man kokar, desto fastare sylt. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.
4. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara konserverna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar