Recept ca 35 st:
100 g smör1 g saffran2 st ekologiska ägg1.5 dl strösocker5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver1,5 dl hel sötmandelRåsocker till garnering
Gör så här:
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel (tog skållad denna gång) och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter 175 grader.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg dem isär på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar