I år är det bra om så mycket som möjligt är äggfritt, därför testade jag och mamma ett nytt recept på mandelmusslor. De är goda, men spröda. Receptet kommer från tidningen Land för några år sedan.
Recept, 45-50 st:
100 g sötmandel
2 st bittermandlar
250 g smör
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
Mal eller hacka mandlar och bittermandlar fint i matberedare. Använder mig av mandelkvarn.
Arbeta i hop allt till en deg, men spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen vila från någon timme upp till ett dygn i kylen.
Pensla mandelmussleformar med smör (smält eller flytande).
Tryck ut en bit deg tunt i varje form, med hjälp av en mjölad tumme.
Grädda kakorna i 200 grader i ca 8 min. Stjälp upp dem efter några minuter. Ibland kan man behöva slå formen ngt för att få ut kakan. Låt svalna.
Servera kakorna med t ex sylt och grädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar