Bullar:
2 påsar torrjäst
2,5 dl varm mjölk, ca 45 grader
1 1/4 dl socker
100 g smör (funkar bra med flytande)
1 tsk salt
2 ägg
10 dl vetemjöl
Fyllning:
1,5 dl farinsocker
2,5 msk kanel
80 g rumsvarmt smör (eller kör några sek i mikron så det blir mjukt och brebart)
Glasyr:
125 g smör
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
några droppar lime-essens
Gör så här:
- Lös upp jästen i den varma mjölken.
- Blanda socker, smör, salt och ägg.
- Tillsätt mjöl och blanda väl.
- Knåda ihop till en deg och låt jäsa ca 1h.
- Blanda farinsocker och kanel tillsammans i en skål och vänta tills degen jäst klart.
- Kavla ut degen till en rektangel på ca 55×40 cm (ca 0,6 cm tjock). (Om man gör rektangeln smalare och längre, kan man göra mindre bullar och fler.
- Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen
- Rulla ihop till så tight rulle som möjligt och skär ca 16 stycken skivor. Lägg 6 st på varje plåt, de blir stora!.
- Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
- Gör i ordning glasyren och blanda ihop alla ingredienser väl.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min.
- Häll på glasyren så fort bullarna kommit ut ur ugnen, så den smälter och rinner över bullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar