söndag 17 juni 2012

Lemon Curd

Har länge tänkt göra egen lemon curd, eftersom detta är så gott och inte verkar vara så svårt att göra heller. Köpte hem citroner som sedan legat i kylen och nästan blivit dåliga och för ett par veckor sedan var det dags. Fyllde år och skulle göra en tårta till jobbet. Det var inte alls komplicerat att göra och kan verkligen rekommenderas! När jag använde det som fyllning i tårtan, blandade jag lemon curd med grädde så det blev något mildare i smaken och perfekt i tårta.

Lemon Curd







3 ägg

1,5 dl socker
2 citroner, både saft och finrivet skal
50 g smör


 Koka upp vatten. Använd en skål som passar för vattenbad och vispa ihop ägg, socker, citronjuice och citronskal och ställ över kastrullen med det kokande vattnet. Vispa sedan ca 10 min tills det tjocknar. Ta av skålen från kastrullen och rör i smöret och rör tills det smält. Låt svalna och häll i en ren burk. Blir ca 4 dl av det hela. Läste någonstans att det ska gå att frysa in, då lämpligt i mindre burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar